Kennismakingsweekenden

Wat is het kennismakingsweekend?

IMG_1560

De oriëntatie op de spiritualiteit van Franciscus begint met een kennismakingsweekend. Je neemt deel aan een programma waarin het leven van Franciscus van Assisi centraal staat: wie was deze man en hoe kan zijn leven je vandaag de dag inspireren?

Je volgt dat programma met een groep van maximaal tien andere gasten en je wordt begeleid door twee begeleiders. Daarnaast volg je de dagorde in het klooster en leef je mee met de leefgemeenschap: je neemt deel aan de gebedsvieringen, de stilte, de meditatie en de maaltijden.

 

Programma

Samen met de andere deelnemers, in een sfeer van vertrouwen en toevertrouwen aan elkaar, nemen de twee begeleiders je mee in dialoog, individuele opdrachten, meditaties en vieringen, waarin je aan de slag gaat met het gedachtegoed van Franciscus van Assisi. Wie was hij? Wat bewoog hem ten diepste? En wat heeft hij jou te zeggen in je dagelijks werk en leven? Trek tijdens het weekend de prachtige kloostertuin in om rust te vinden in de natuur, maak een wandeling om het klooster langs de Maas of zoek de stilte op in één van de ruimtes in het klooster.

 

Is een kennismakingsweekend iets voor jou?

Iedereen is welkom om aan een kloosterweekend deel te nemen. Vrouwen en mannen van elke leeftijd en elke levensovertuiging. Voorkennis is niet nodig. De enige voorwaarde is dat je bereid bent mee te leven met de kloostergemeenschap en dat je deel wilt uitmaken van een groep, met wie je in gesprek wilt gaan.

IMG_1280

Kosten

De kosten voor weekend zijn inkomensafhankelijk.

Na aanmelding bij secretariaat@bijdekapucijnen.nl ontvang je binnen een aantal dagen een bevestiging en met het verzoek het gewenste bedrag over te maken. Na ontvangst de weekendbijdrage is je aanmelding definitief.

 

  • € 65,- per weekend voor inkomens tot € 1.200,-
  • € 100,- per weekend voor inkomens tussen € 1.200,- en € 1.600,-
  • € 130,- per weekend voor inkomens boven € 1.600,-

Voor wie de hoogte van het bedrag een probleem is, kan daar over contact opnemen met
rensstobbelaar@bijdekapucijnen.nl

 

Accommodaties

Op alle plekken waar de weekenden zijn neem je deel aan een gezamenlijk programma. Je overnacht in een eenvoudige eenpersoonskamer met een wastafel. Douches en toilet worden gedeeld met anderen. Op de Hezenberg is de douch en toilet op de kamer.

In de uitnodiging voor een weekend, die je een aantal weken voor aanvang krijgt staan alle bijzonderheden vermeld. Ook de routebeschrijving ontvang je dan.

(zie ook: welkom in een klooster)

Kies uw weekend *

Achternaam *

Roepnaam *

Adres

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum

Uw e-mail *

Telefoon *

Geslacht

 

Ik heb van de weekenden gehoord via:

Opmerkingen (eventuele 2e voorkeursdatum)

Lees meer over onze themaweekenden:

HS-thema_weekend-link

 

 

 

 

Voor mensen die deelgenomen hebben aan een kennismakingsweekend en vier themaweekenden is er het verdiepingsjaar. Lees hier meer over:

HS-verdiepingsjaar-link