Kennismakingsweekenden

Wat is een kennismakingsweekend?   

Een kennismakingsweekend vindt bij voorkeur plaats in een klooster van de franciscanen of clarissen, waar broeders en zusters leven naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi.  Zo maak je kennis met het leven in een klooster en met Franciscus. In dit weekend staat de kennismaking met het leven van Franciscus en hoe zijn spiritualiteit in deze tijd nog doorwerkt centraal. In een groep en in tweetallen kijk je: Wie was die man? Wat bewoog hem? Waar lag zijn diepst verlangen? En, hoe kan zijn levenswijze ons in de 21e eeuw nog inspireren? Daarbij gaat het niet primair om kennisoverdracht, maar veeleer om beleven, ervaren en dialooggesprekken.

Je leeft mee op het ritme van het klooster: je woont bij de broeders franciscanen en zusters clarissen altijd enkele gebedsdiensten bij, je gaat aan tafel bij de broeders en zusters en je bewaart de sfeer van rust en stilte in het klooster. Je maakt deel uit van een groep van maximaal tien deelnemers en staat onder leiding van twee deskundige begeleiders. Iedere deelnemer heeft een eigen kamer, douche en toilet worden gedeeld.

 

 

Programma

Een kennismakingsweekend begint aan het eind van de vrijdagmiddag en eindigt op zondagmiddag. Op vrijdag maak je kennis met de groep en begeleiders. Vrijwel altijd is er dan of later in het weekend een rondleiding door het klooster, verzorgd door een broeder of zuster. Op zaterdag leer je het leven van Franciscus beter kennen, maakt je kennis met ‘de dialoog’ als basis en methodiek van de oriëntatie, met  meditatie en gebed. Op zondag sta vooral stil bij de vraag wat zijn leven en levenswijze, voor jouw leven kan betekenen. Samen mag je dat vierend afsluiten op de zondagmorgen of het begin van de middag.

In de vrije momenten is er ruimschoots mogelijkheid om in de kloostertuin te wandelen of de iets wijdere omgeving te verkennen.

Uiterlijk veertien dagen voor aanvang van het kennismakingsweekend ontvang je het uitgebreide programma, alsmede nadere informatie over het klooster en een routebeschrijving.

 

 

IMG_1560

Is een kennismakingsweekend iets voor jou

Iedereen is welkom om aan een kennismakingsweekend deel te nemen, ongeacht leeftijd, afkomst of levensovertuiging. Voorkennis over Franciscus of Clara van Assisi is niet nodig. Voorwaarde is wel dat je in staat en bereid bent deel te nemen aan de groep en het gezamenlijke programma, inclusief de deelname aan de maaltijden en de gebedsmomenten die in het programma zijn opgenomen.

 

 

 

Kosten

De kosten voor weekend zijn inkomensafhankelijk.

 

Na aanmelding bij secretariaat@kloosterweekend.nl   ontvang je binnen een aantal dagen een bevestiging en met het verzoek het gewenste bedrag over te maken. Na ontvangst je betaling is je aanmelding definitief.

 

  • € 65,- per weekend voor inkomens tot € 950,-
  • € 100,- per weekend voor inkomens tussen € 950,- en € 1.450,-
  • € 130,- per weekend voor inkomens boven € 1.450,-

Voor wie de hoogte van het bedrag een probleem is, kan daar over contact opnemen met
info@kloosterweekend.nl

06-29597780.

 

Accommodaties

Je hebt in het klooster een eenvoudige eenpersoonskamer met een wastafel. Douches en toiletten worden gedeeld. De privé en gezamenlijke ruimtes van de broeders en zusters zijn alleen na uitnodiging toegankelijk.

 

Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het weekend ontvang je nadere bijzonderheden over wat je voor het verblijf moet meenemen.

 

(zie ook: welkom in een klooster)

Kies uw weekend *

Achternaam *

Roepnaam *

Adres

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum

Uw e-mail *

Telefoon *

Geslacht

 

Ik heb van de weekenden gehoord via:

Opmerkingen (eventuele 2e voorkeursdatum)

Lees meer over onze themaweekenden:

HS-thema_weekend-link

 

 

 

 

Voor mensen die deelgenomen hebben aan een kennismakingsweekend en vier themaweekenden is er het verdiepingsjaar. Lees hier meer over:

HS-verdiepingsjaar-link