Over ons

Even voorstellen…

Wij zijn de begeleiders van de weekenden.

Onze inspiratie vinden we bij Franciscus en Clara van Assisi en bij broeders en zusters in hun spoor. Wij zijn veel dank verschuldigd aan de broeders Kapucijnen die veertig jaar geleden de deur van hun kloosters openzetten. Daar zijn de weekenden geboren van ontmoeting en aandacht. Ontmoeting van mensen overal vandaan, ontmoeting met broeders en zusters in een klooster en hun wijze van leven. En aandacht voor ieders innerlijke weg, aandacht voor elkaar en aandacht voor het Goddelijke. In een gastvrije sfeer.

 

Wij organiseren weekenden op plaatsen die ademen naar de geest van Franciscus en Clara en wij willen heel gewoon die franciscaanse geest van eenvoud, verbondenheid en stilte beleven, delen en doorgeven. Dat doen we in alle vrijheid: dat je als gast mag kijken in de spiegel van het franciscaanse verhaal en in de spiegel van het leven in een klooster. En de gast mag meenemen wat goed is.

De begeleiders van de weekenden komen uit heel Nederland, zijn goed toegerust om deze weekenden te begeleiden en vooral: ze hebben alle weekenden zelf meegemaakt en zijn daardoor zeer geïnspireerd geraakt om dit vrijwillige werk te doen.

 

Foto: de weekendbegeleiders van links naar rechts:
Jan Willem Rijke, Ludger Schüling, Marcel Nijman, Joke Kralt, Arie Ravensbergen (achter)
Ria Ravensbergen, Harriet Bouwmeester, Heileen Holman en Ineke de Nobel (voor)”
Emmy Menken  (niet op de foto) is als vrijwilliger werkzaam voor het secretariaat en verzorgt onder meer alle aanmeldingen en uitnodigingen.